Leserinnlegg: Lederkandidat for Campustinget Sara K. Nilsen

Nå er det valg av Lederkandidat i Campustinget og vi i Origo har fått inn leserinnlegg av en av lederkandidatene, Sara K. Nilsen.

-Faktaopplysning

Fra og med 30/6 så opphører Studentparlamentet i Narvik sin ordinære drift. Organet som skal ta over er Campustinget i Narvik. Campustinget vil være i drift 1/7-16.

I forbindelse med dette så har Studentparlamentet i Narvik startet et valg av Leder og Studentutvalget (2 stykker).


Kjære medstudent,

2016 04 10 NITO Studentene - Pressebilde Sara Nilsen 1.jpg

Sara K. Nilsen

Facebook har tatt helt av de siste dagene med valgkampanjer. Jeg føler meg ydmyk når jeg ser hvor mye oppmerksomhet jeg, og ikke minst valget, har fått på kort tid. Det gleder meg og engasjerer meg til å gjøre en enda større innsats for å vinne valget.

Studentvelferden i Narvik må styrkes, vi må gjøre campus til et attraktiv sted for våre studenter. Vi må ikke bare diagnostisere problemer, vi må også tilby løsninger. Kjære medstudent, dette er noen av mine løsninger.

Linjeforeninger. Alle studenter bør ha mulighet til å ha en tilhørighet i et fagnettverk på campus hvor de kan møte medstudenter på tvers av trinn, knytte kontakter ut mot arbeidslivet og øke kompetansen. Vi vet at erfaringsutveksling på tvers av trinn gir en mer informert studentmasse, og studenter som er bedre forberedt på den akademiske veien videre. Landet rundt finner man linjeforeninger på så og si alle universiteter og høyskoler. Linjeforeningenes mandat er nettopp å gi studentene på studiet en tilhørighet, lage en samlingsarena, tilby kontakt med næringslivet og gi studentene et nettverk som når bredt. UiT campus Narvik må tilrettelegge for dannelsen av linjeforeninger slik at vi sammen kan øke studenttrivselen og skape nye og solide samlingsarenaer.

Er det én ting vi lenge har savnet i Narvik, så er det et studenthus. Vi finner eksempler i hele landet der studenter har startet opp og drifter et fullt fungerende studenthus. Vi trenger et lavterskeltilbud der studentene kan samles på vers av studier, der det tilrettelegges for et bedre samhold og enkeltgjør mulighetene for å engasjere seg i sin studiehverdag. Vi har et skrikende behov for en plass der vi på fredagskvelden kan gå ut for hygge, omgitt av våre medstudenter. Et studenthus vil øke samholdet på tvers av fakulteter og studier og sørge for at selv de som har falt ut av det sosiale på studiet har en plass å gå.

For å kunne tilby et attraktivt campus trenger vi engasjerte studenter. Vi må tilrettelegge i større grad for økt oppslutning på studentengasjement og terskelen for å inkludere nye studenter må bli lavere. Uten engasjement fra våre medstudenter, vil det være umulig å få til et bedre tilbud til studentene, derfor ønsker jeg å engasjere dere! Studenter er det som driver en utdanningsinstitusjon, studenter er selve essensen og kjernen ved campus Narvik. Det er studenter som kan stifte og drive linjeforeninger, det er studenter som kan starte et studenthus. Min oppgave blir å motivere studenter til nettopp dette, og sørge for et godt og tett samarbeid med ledelsen og administrasjonen på campus slik at vi sammen kan jobbe mot en bedre studenthverdag.

Lesesaler og grupperom er en problemstilling på de fleste campus, inkludert i Narvik. Her må vi se på muligheten for å effektivisere bruken av rom og auditorium, slik at flere klasserom kan brukes som lesesal på dagtid og kveldstid. Utvidet åpningstid på bibliotek vil også være en løsning. Et fullverdig kantinetilbud, med lengre åpningstid, bedre utvalg og like priser for alle campusene er også en viktig sak å ta opp. Du skal ikke være nødt til å spise middag kl. 14 på en fredag og gå hjem fra biblioteket kl. 15 samme dag. Du skal ha muligheten til å studere på campus.

Dette er noen få av de mange løsningene jeg mener må til for å skape større trivsel og et bedre studentmiljø i Narvik.

 
Sara Kristine Nilsen, lederkandidat til campustinget narvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s