Ukens ansatt: Arvid Sølve Urke

IMG_0398

Arvid Sølve Urke. Foto: Elisabeth Gangenes.

En gang i uka plukker vi ut en ansatt ved skolen og blir mer kjent med han eller henne. Denne uka møter vi Arvid Sølve Urke.

 Tekst/foto: Elisabeth Gangenes.


 

Hva er din yrkestittel?

Jeg er filialens markeds- og rekrutteringsrådgiver, samt universitetslektor.

Sivilstatus?

Jeg er gift.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

Arbeidsoppgavene mine er i hovedsak tredelt. Jeg underviser fag på bachelornivå i både ingeniør- og økonomilinjene.

Videre har jeg et rekrutteringsansvar til fakulteten, noe som gjør at jeg reiser mye omkring og besøker både videregående skoler og universiteter for å rekruttere til bachelor- og masterlinjene her. I denne rollen veileder jeg også studenter som vurdere å gå videre med studiene sine, om det er til master- eller PhD-nivå.

Til slutt så planlegger jeg studiestart. Dere er kjent med alle kursene jeg kjører ved studiestart: Studie- og eksamensmestring. Disse er ikke bare gjennomført her i Narvik, men også ved filialene i Alta, Bodø og Mo i Rana.

Vi ønsker å gjøre Narvik til den beste fakulteten ved UiT, og jeg gjør mitt for å få dette til å skje.

Hvor lenge har du jobbet her?

I år et det 20-års jubileum for meg her i Narvik. Jeg har vært her siden 1996. Jeg var også student fra 1972 til 1974.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Med så mye jobb er det godt å komme seg bort til tider, derfor liker jeg hyttelivet. Jeg har en hytte jeg liker å tilbringe tid i. I tillegg liker jeg å gå ut i naturen, både på vinteren og om sommeren. Jeg liker også å gå på ski. Og sist men ikke minst liker jeg å gå tur med kona mi.

Hvor ofte leser du Origo?

Det er artig å lese studentavisen, spesielt nå som dere også er på nett. Noe som er virkelig stas er å lese ukens student, hvor de nevner at de har blitt rekruttert av undertegnede. Jeg leser ofte nettavisen deres, og så klart papirutgaven når den blir gitt ut. Det minner meg på noe. Urke begynner å lete i en skuff og finner frem et gammelt hefte og smiler. Origo 1974.

Hva bør vi skrive om i Origo?

Kvaliteten dere holder er god. Jeg synes det er bra med seriøse artikler. Det ble gjerne ikke så mange av de i papirutgavene som ble gitt ut i forbindelse med VU i tidligere år, her har dere virkelig hentet dere inn med nettutgaven. Jeg synes dere er flinke!

Hva engasjerer deg?

Her på fakultetet: Jeg ønsker å bidra med noe til regionen; å utdanne kvalifisert og arbeidskraft av kvalitet til næringen.

Det er også spennende å undervise og motivere andre til å utforske sitt eget potensiale. Der er noe med det i å ha troen på andres potensiale. Å ha troen på andre vil gi troen på deg selv. For ikke å snakke om det med mestringsfølelser, som er noe av det viktigeste for motivasjonen til studenter.

Urke smiler. Og sist men ikke minst: Jeg finner glede i å lære andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s