Kåring av årets Sprellemann

sprellemann 003

Komitéformann og president i Narvik Studentersamfunn Mats Fredrik Heigre ønsker velkommen til prisutdeling. Foto: Håvard Johannes Nielsen.

Utdelingen av Sprellemannsprisen er en av de største milepælene i Vinterfestuka, og idag i glassgata ved UiT Narvik ble prisen delt ut.

Tekst: Vårin Sund. Foto: Håvard Johannes Nielsen.


 

Prisen, som årlig blir utdelt av Narvik Studentersamfunn, går til personer eller foreninger som har gjort mye for barn og ungdom i Narvik og omegn. Dette er en tradisjon som nå har blitt gjennomført for 25. året på rad, med mål om å stimulere til videre arbeid for de unge.

Juryen hadde plukket ut de tre personene eller foreningene de på bakgrunn av begrunnelsene for nominasjonene mente var mest velfortjent prisen, og disse tre møtte opp i glassgata. Disse bestod av Ørnulf og Ebba Jenssen, for deres arbeid i Narvik Speidergruppe, grunnlegger av Narvik Malmers Gro Mikaelsen, og Bjervik Aktiv, representert av styreleder Tone Merete Westgård Rustad.

Mens publikum ventet i spenning på at fjorårets Svarta Bjørn skulle utrope vinneren, fikk de et musikkinnslag fra student Eeke Nijdam på blokkfløyte, og universitetslektor Arlene Hall på piano.

Svarta Bjørn tok etterhvert over talerstolen, og kunne avsløre at årets Sprellemannspris gikk til Gro Mikaelsen. Prisvinneren vant blant annet for å ha jobbet for gode oppvekstvilkår for barn og unge, for å ha gitt rom for mangfoldighet, for at vedkommende setter krav til ungdommene og for sitt engasjement. Hun er grunnlegger av innebandyklubben Narvik Malmers, og er etter tolv år enda like engasjert i klubben.

sprellemann 001

Vinner av Sprellemannsprisen 2016 – Gro Mikaelsen. Foto: Håvard Johannes Nielsen.

Vinneren ble takknemlig for prisen, og syntes at det var veldig artig å få en slik utmerkelse fra studentene ved universitetet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s