Origano #7: Kremet røkelaks

DSC_0029 - 2016-01-15 at 17-53-11

Foto: Håvard Johannes Nielsen.

I ukens Origano blir det gitt oppskrift på en enkel og ikke minst nydelig røkelakspasta. 

Tekst: Elisabeth Gangenes. Foto: Håvard Joahnnes Nielsen.


 

Kremet laks er en stadig favoritt hos de som ikke nødvendigvis er så glad i fisk. Det er ofte en inngang til mer fisk. I denne oppskriften skal vi gjøre en liten vri for å gjøre denne retten litt mer interessant. Den er lett å lage og tar ikke lang tid. Eneste ulempen med denne oppskriften er at den ikke egner seg til frysing. Jeg har derfor bare lagt opp til 3 porsjoner. Det er derimot veldig enkelt å utvide oppskriften til flere porsjoner. 3 porsjoner koster omkring 22 kroner per porsjon, men det kommer selvfølgelig an på hvilken laks man bruker.

Ingredienser, 3 porsjoner:

  • 400 g pasta
  • 4 vårløker
  • ½ chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g røkelaks
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl eplejuice
  • 2 ts dill
  • 1 ts paprikapulver

Siden det er så få ingredienser, er det ikke stort man kan gjøre for å gjøre retten billigere, men man kan bytte ut røkelaksen med vanlige laksefileter med skinn (fjern skinnet selv).

For å utvide til flere porsjoner trenger en bare å lage mer pasta og bruke mer laks. Sausen reduseres ikke alt for mye mens man lager den, og trekker inn i pastaen helt til slutt.

Fremgangsmåte

DSC_0007 - 2016-01-15 at 17-33-20

Foto: Håvard Johannes Nielsen

Start med å koke pasta som anvist på pakken, retten vil så og si være ferdig når pastaen er ferdigkokt. Hakk opp chili, hvitløk og vårløk og stek i en stor panne med smør på høy varme. Når vårløken blir blank, tilsett eplejuicen og la det småkoke i 1 minutt. Tilsett fløten, paprikapulveret og dillen og småkok under omrøring på middels-svak varme. Tilpass sausen med salt og pepper til smak, tilsett pastaen og la den trekke i sausen. Strimle røkelaksen og server den oppå pastaen, gjerne med hvitløksbaugetter om du har.

DSC_0020 - 2016-01-15 at 17-43-27

Foto: Håvard Johannes Nielsen

Dersom du erstatter røkelaks med laksefileter skjæres de i terninger og tilsettes sausen i lag med pastaen.

Håper det smaker 🙂

Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s