Origano #5: Krydderkake

origano_krydderkake 1

Foto: Håvard Johannes Nielsen.

Nå er vi i desember, og denne måneden er litt forskjellig fra de andre. I ukens Origano blir det gitt en oppskrift på en enkel og utrolig god krydderkake, med en liten vri for å komme i litt julestemning.

Tekst: Elisabeth Gangenes. Foto: Håvard Johannes Nielsen. 


 

Jeg kommer ikke til å skrive pris på desserter og kaker, da det har liten hensikt å beregne opp. Nå starter vi med noe enkelt og utrolig godt: Krydderkake. Det finnes utallige varianter, og her kommer en variant med julepreg.

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1.5 dl sukker
  • 3 ss margarin
  • 1.5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 2 ts nellik
  • 1 ts vaniljesukker
  • En stor håndfull mandler
  • Skall av 1 klementin eller ½ appelsin

Fremgangsmåte for kaken

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vask klementinen/appelsinen godt og riv skallet med rivjern. Tilsett så skallet sammen med smeltet margarin og melk. Sikt så alle tørre ingredienser i røra og vend forsiktig inn med slikkepott til røra blir klumpfri. Hakk mandlene og vend inn i røra.

origano_krydderkake 4

Foto: Håvard Johannes Nielsen.

Hell røra i en smurt, og gjerne strødd, kakeform eller ildfast form og stek kaken på nederste rille på 175॰C. Steketiden er avhengig av størrelsen og dybden på formen du steker den i. For å sjekke om kaken er ferdig kan du stikke en trepinne inn i midten av kaken. Dersom det ikke sitter deig fast på pinnen er kaken ferdig. La kaken stå i noen minutter og kjøle før du velter kaken ut av formen. Server kaken med godt selskap!

Denne gangen skal jeg ikke gi tips hvordan man skal gjøre kaken billigere, men hvordan man skal ta kaken et lite steg lengre: Glasser kaken med en ostekrem.

Ostekrem

  • 75 g smør
  • 100 g kremost
  • 2.5 dl melis
  • 1 ss vaniljesukker

Rør melis og mykt smør sammen. Tilsett osten og vaniljesukkeret og pisk kremen sammen.

Ønsker dere alle lykke til med baksten 🙂

Hilsen

Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s