Origano #4: Kyllingsuppe

kyllingsuppe 1

Kyllingsuppe er en veldig enkel oppskrift som metter godt. Den passer perfekt til studenten! Denne oppskriften tilsvarer omkring 2 liter suppe. Den er spesielt bra i disse månedene, da forkjølelse er lett å pådra seg. Suppen kan lett fryses i passelige porsjoner og varmes ved behov i en kjele, i mikrobølgeovn eller oppbevares i kjøleskapet i en stor skål eller gryte om det er plass. Hver porsjon koster omkring 20,- og tar omkring 20 minutter å lage.

Tekst: Elisabeth Gangenes. Foto: Håvard Nielsen


 

Ingredienser, 5 porsjoner

  • 400 g kylling
  • ½ gul paprika
  • ½ grønn paprika
  • 1 purre
  • Ingefær
  • 1-3 ferske chili
  • 1 boks mais
  • 1 dl eplejuice
  • 1 boks créme fraiche
  • 7-9 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 1 ts karri
  • ½ ts kajennepepper

 

Dersom du ønsker å gjøre suppen billigere ved å kutte ingredienser, kan du kutte eplejuice og fløte. Disse to gir derimot suppen mye mer smak og fløten hjelper med å gjøre suppen mer mettende. Du kan også gjøre all paprikaen til en farge. Det er ikke veldig stor forskjell i smak og det merkes ikke så alt for mye, de forskjellige fargene er mer for å gi et mer spennende utseende.

 

Fremgangsmåte

kyllingsuppe 3Kyllingen skjæres i terninger og brunes i smør med salt og pepper på høy varme og sett det til side. Merk at du ikke skal gjennomsteke kyllingen! Paprika og purre skjæres opp og stekes blanke på middels-høy varme. Chili og ingefær skjæres i små biter, dersom du ikke liker suppen så sterk kan du fjerne frøene fra chilien først.

kyllingsuppe 2

Kok opp vann, eplejuice, créme fraiche, fløte, hønsebuljong, karri og kajennepepper. Når suppen koker, tilsett kylling, chili og ingefær og la det koke i 5-10 minutter. Ha i paprika og purre og la det koke i 2-3 minutter til. Til slutt tilsett maisen, gjerne med laken. Smak til med salt og pepper og juster med mer kajenne og/eller karri til din smak.

Håper det smaker 🙂

Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s