Origano #3: Bloody Mary pastasaus

IMG_8762

Foto: Vårin Sund.

Ukens Origano består av oppskrift på en nydelig pastasaus med med en kraftig personlighet. Sausen er billig, og kan lages i en fei.

Tekst: Elisabeth Gangenes. Foto: Elisabeth Gangenes og Vårin Sund.


 

De fleste studenter har vel noe vodka stående hjemme. Om de ikke har, så kan dette sløyfes. Dette er en oppskrift jeg fant på nettet og har endret litt på, da mest for å inkludere proteiner og for å få med grønnsaken som blir servert med en Bloody Mary – Selleri. Denne sausen kan lett fryses i porsjonsposer og varmes opp etter behov, eller spises i løpet av et par dager. Hver porsjon koster 17,- kroner og det tar rundt 20 minutter å lage.

 

Ingredienser, 6 porsjoner

 • 600 gram pasta (100 gram per porsjon, juster etter hvor mye saus du skal fryse)
 • 400 gram kjøttdeig (valgfri hvilken type. I denne har jeg brukt kylling, fordi den er billigst)
 • 2 bokser hakkete tomater
 • 2 rød løk
 • 4 stangselleri
 • 1 ts sellerisalt
 • 1 ss tabascosaus
 • 4 ss worcestersaus
 • 2 ss sukker
 • 4 ss vodka
 • Litt olivenolje

 

Måten man gjør denne retten billigere på er å kutte vodkaen (da blir det rundt 13,- kroner per prosjon). Vodka er ikke en vesentlig ingrediens, og man kan lett lage en Virgin Mary-saus, men jeg anbefaler deg å prøve med vodka dersom du har det stående. En annen ting som kan kuttes er sellerisaltet, det er ikke noe jeg bruker ofte, og kommer mest sannsynlig ikke til å bli brukt i mange fremtidige oppskrifter.

 

For en vegetarløsning er det bare å kutte ut kjøttet. Originaloppskriften jeg fant hadde ikke noe kjøtt i seg og den passer like fint uten kjøtt, men dette gjør også at man får mindre porsjoner.

 

Fremgangsmåte

Dersom du ikke lager vegetarvarianten, starter vi med å steke kjøttdeigen for så å sette den til side. Finhakk løken, sellerien og hvitløken, bruk gjerne hvitløkspresse om du har. Stek grønnsakene med olivenolje og pepper, og tilsett tabasco- og worcestersaus, sukkeret og sellerisaltet når løken begynner å bli gylden. La løken karamellisere seg og tilsett vodkaen. Når alkoholen har kokt ut har man i tomatene. Fyll den ene tomatboksen med vann og hell den i sausen. Dersom du koker pasta kan du bruke av pastavannet, da dette gir litt mer smak på sausen. La sausen koke og reduser i 3-5 minutter. Tilsett til slutt kjøttet.

 

Server med pasta.

IMG_8771

Foto: Elisabeth Gangenes.

Elisabeth

En kommentar om “Origano #3: Bloody Mary pastasaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s