Ukens ansatt: Bernt Bremdal

Bernt Bremdal. Foto: Elisabeth Gangenes

En gang i uka plukker vi ut en ansatt ved HiN og blir mer kjent med han eller henne. Denne uka møter vi Bernt Bremdal.

Tekst/Foto: Elisabeth Gangenes


Hva er din arbeidstittel?

Jeg har veldig mange hatter, men her på HiN er jeg professor 2. Det vil si deltidsprofessor.

Sivil status?

Gift, har fire barn og en katt.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

Her er jeg foreleser, men jeg driver også med forskning og forretningsutvikling. En av de mest uvanlige oppgavene mine er brobygging mellom forskningen og forretningsutviklingen. Dette er noe vi ikke har så mye av her i Norge, og det er noe jeg savner.

Hvor lenge har du jobbet her?

Jeg er vel en av de eldste underviserne på masterutdanningen her på høgskolen. Jeg har jobbet her siden 1994 og har hatt mange av dagens forelesere og forskere som studenter.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg har ikke så mye fritid, men jeg har en del aktiviteter. Jeg driver med hobbyseiling, liker å gå i fjellet også leser jeg en del.

Hvor ofte leser du Origo?

Origo leser jeg ofte og jeg synes det er veldig artig. Datt jo av når dere plutselig forsvant for noen år siden. Jeg er veldig glad for at dere er tilbake.

Hva bør vi skrive om i avisa?

Hvordan bli en populær avis: Skriv om naboen din, og skriv om deg selv. Jeg har lyst til å lese om studentene og hva som skjer her, siden jeg ikke alltid er tilstede.

I tillegg er det viktig å vise hva studentene gjør til bedriftene. En ting jeg savner fra norske høgskoler og universiteter er bedriftenes tilstedeværelse. I USA er det vanlig at bedriftene drar til campus. De ser hva studentene arbeider med, ser etter spennende studentprosjekter. Dette har vi ikke her.

Jeg har også lyst å lese mer “techie stuff”. Dette er en høgteknologisk skole. Bremdal smiler. Jeg ønsker å lese om de tekniske prosjektene studentene jobber med, hvordan de virker og hva de gjør. Det skulle gjerne vært et rom med masse duppe-ditter som elever har laget hvor folk kan gå og aktivere dem for å se hva de gjør. La gjerne avisa lage reportasjer om slikt og gi en QR-kode som folk kan følge inn mot videoer for å se hva som blir laget.

Er det noe som engasjerer deg?

Norge har mange muligheter til å etablere seg som en elitenasjon av teknologisk framgang, men vi er vist mer opptatt av Petter Northug. Hadde vi vist like mye entusiasme for teknologisk nyskaping, tenk hvor vi kunne vært.

Jeg er også opptatt av fornybar teknologi, men det er noe som holder oss igjen: Vi liker ikke forandringer. Vi har problemer med at kreativiteten er hos de unge, men kapitalen er hos byråkratene. Byråkrater er veldig glad i status quo, men vi ser stadig at nyskaping finner en måte å snu markeder på hodet, og at de gamle kjempene som prøver å holde på sin posisjon ikke klarer å holde følge. Jeg synes dette er spennende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s