Spillklubben starter opp Bridgegruppe

Spillklubbens medlemmer spiller Bridge

Spillklubben har starter opp en gruppe for bridgespillere og søker flere studenter som ønsker å spille det tradisjonsrike kortspillet.

Tekst: Håvard Bredeli. Foto: Kenneth Hansen

I forbindelse med rydding i det gamle arkivet til NSS nede på Mediarommet, fant man det gamle bridgutstyret som tidligere hadde tilhørt Sjakk- og Bridgeklubben tilbake på ‘90-tallet. Spillklubben tok over eierskapet på det gamle utstyret som inkluderte bl.a. flere sett med meldebokser o.l. Oppdagelsen av dette utstyret førte til at Morten Hervig i Spillklubben ville prøve å få i gang et bridgemiljø på skolen. Han fikk med seg Håvard Bredeli, Elisabeth Kummeneje og Marita Vedal, og med det var Bridgegruppa i Spillklubben etablert. Nå ønsker man å få med seg flere studenter til å spille. Ingen i gruppa har mye erfaring med bridge fra tidligere, så man trenger ikke være redd for å bli utspilt hvis man møter opp uten å kunne spillet.

Hvis man får rundt 8 studenter som ønsker å spille og lære seg bridge, er planen å kontakte den lokale bridgeklubben i Narvik og få i gang et nybegynnerkurs i brigde her på HiN.

Hva er “Bridge”

Brigde er et kortspill for 4 personer som benytter seg av en tradisjonell kortstokk med 52 kort hvor man spiller på lag 2 mot 2. Spillet består av to faser. Den første fasen, “Meldefasen”, er en slags auksjon hvor de to lagene skal by om hvem som skal få “avtalen” og hvor mange “stikk” de må klare for å få den og få full poengscore. Det er viktig å merke seg at enhver spiller kun kjenner til sine egne kort, og ikke partneren sin. Den andre delen, “Spillefasen”, går ut på at lagene spiller ut kortene sine for å se hvor mange “stikk” lagene klarer å få, og om laget som vant “auksjonen” klarer “avtalen” sin. Etter endt spilledel, regnes det ut poeng basert på avtalens størrelsen og om laget klarte avtalen eller ikke.

Kortspillet kan best sammenlignes med kortspillet “Amerikaner”, bare veldig mer komplekst. Spesielt meldefasen av spillet er veldig ulikt og langt mer kompleks enn tilfellet er i “Amerikaner”. Spillefasen utspiller seg ganske likt “Amerikaner” med noen få signifikante forskjeller.

Bridgegruppa har ikke noen fast spilledag, men spiller ca. en gang i uka. Studenter som ønsker å prøve seg på Brigde bes derfor om å ta kontakt med Spillklubben. Enten via Facebook eller ved å møte opp på klubbrommet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s