NSO jobber for studiekvalitet

NSO-logo.

Den årlige høstkonferansen til Norsk studentorganisasjon gikk av stabelen 23. til 25. oktober. Konferansen ble avholdt ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Tekst/foto: Bjørn Dinesen. 


Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 43 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Totalt har medlemslagsinstitusjonene om lag 230 000 studenter. NSOs mål er å bedre studenters faglige, sosiale og økonomiske rettigheter.

Konferansen er en årlig hendelse hvor man tar for seg et spesielt tema hvert år. I år var temaet kvalitet i studier. Dette temaet var i forbindelse med at det skal skrives en stortingsmelding våren 2017 som skal omhandle kvalitet i høyere utdanning. For at Norsk Studentorganisasjon skal få størst mulig påvirkningskraft til denne stortingsmeldingen så må arbeidet starte tidlig.

Fra Høgskolen i Narvik var det to deltakere til stede, studentleder og et medlem av studentstyret. Totalt var det ca 60 deltakere på arrangementet, godt fordelt mellom Norsk Studentorganisasjons politiske komiteer og medlemslag.

Arrangementet startet med litt innføring i diverse temaer rundt kvalitet i høyere utdanning fra diverse innledere. Hovedinnlederen for konferansen var Bjørn Haugstad som er statssekretær i kunnskapsdepartementet. Han snakket i all hovedsak om fusjonene som foregår i universitets- og høyskolesektoren og hvordan de var en liten del av de tiltakene som må gjennomføres. Budskapet var at dette bare er begynnelsen på arbeidet og at det som kommer til å foregå opp i mot og etter stortingsmeldingen om studiekvalitet ville være enda viktigere.

Statssekretær Bjørn Haugstad. Foto: Bjørn Dinesen.

Statssekretær Bjørn Haugstad. Foto: Bjørn Dinesen.

Gjennom helgen var alle deltakerne delt inn i grupper som jobbet med forskjellige problemstillinger. Oppgavene som gruppene hadde var veldig variert, alt fra internasjonalisering til hvordan inkludere i studentene i fagmiljøet. Arbeidet i gruppene ble konkludert i rapporter og fremføringer fra gruppene.

Videre skal arbeidet som ble gjort i løpet av denne helgen være med å bidra til å forme politikken til Norsk studentorganisasjon og i arbeidet opp mot stortingsmeldingen i 2017.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s