Ta med de eldre på biltur!

Lars Erik Pettersen og Oddvar Fjellaksel. Foto: Frøya Hodges.

Lars Erik Pettersen fra Narvik Frivillighetssentral, og Oddvar Fjellaksel fra Avis Narvik. Foto: Frøya Hodges.

Ikke alle får like mye frisk luft. For eldre, og andre som kanskje ikke kommer seg ut like ofte, finnes det et tiltak kalt Søndagsturer. Tar du deg en søndagstur, får du leie bil gratis i seks timer – mot at du tar med noen på en biltur!

Tekst/foto: Frøya Hodges.


Søndagsturer er et samarbeid mellom bilutleieren Avis i Narvik og Harstad, og frivillighetssentralene i Narvik, Skånland, Harstad og Kvæfjord.

Lys i mørketida

– Søndagsturer begynte da Avis lurte på hva vi kunne gjøre med alle bilene vi har stående inne i lavsesongen, forteller Ina Fjellaksel hos Avis Narvik. – Vi diskuterte hvem som kunne ha bruk for bilene, og da ble vi enige om at det hadde vært fint å kunne gjøre noe for de eldre i mørketida. Vi fikk hjelp av et reklamebyrå til å lage en liten film og ei nettside om tilbudet, søndagsturer.no. Hvem som helst kan være sjåfør, og man har også mulighet til å melde noen man kjenner til å være passasjer. For å gjøre det, tar man kontakt med frivillighetssentralen eller Avis, enten på mail eller ved å komme innom. Da får man sjåførbevis og navn på den man skal kjøre. Leiekontrakten for bilen får man hos Avis på fredagen i forveien, og da er det bare å hente bilen og passasjeren på søndag. På søndag har man bilen til rådighet i seks timer, og det er selvfølgelig passasjeren som bestemmer ruta. – Det har allerede vært mange som har tilbudt seg å kjøre, og vi håper at for eksempel barnebarn tar med seg besteforeldrene sine, sier Fjellaksel.

Fra informasjonsmøtet om Søndagsturer. Foto: Frøya Hodges.

Fra informasjonsmøtet om Søndagsturer. Foto: Frøya Hodges.

Populært initiativ

Lars Erik Pettersen hos Narvik Frivillighetssentral var ikke i tvil da han ble kontaktet av reklamebyrået om tilbudet til Avis. – Styret på frivillighetssentralen ble straks med på idéen, fortalte han. På et informasjonsmøte forrige søndag fortalte daglig leder hos Avis Narvik, Oddvar Fjellaksel, at de gjerne vil at søndagsturer skal bli noe som foregår hvert år. Blant annet har ordførerne i Harstad og Narvik vært på tur. Den nyvalgte ordføreren i Narvik var på møtet og fortalte at det var hans første offisielle oppdrag som ordfører. Fotballproff Tom Høgli har også kontaktet Avis og sagt at han gjerne vil kjøre på tur med noen fotballinteresserte.


Mer informasjon om søndagsturer finnes på søndagsturer.no, og på facebooksiden til Avis Harstad/Narvik.

Vi i Origo er på utkikk etter noen som ønsker å ta seg en søndagstur, og lage reportasje fra turen. Interessert? Kontakt oss på origo@samfunnet.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s