Leser: – Boikott undervisning lagt i midttimene på onsdager!

Leser3

Origo har mottatt et leserbrev fra en frustrert student. Studenten er oppgitt over at forelesere legger undervisningen sin i den fastsatte møtetiden på onsdag, og har en klar beskjed til alle dette berører. 


“Klubben kaller inn til allmøte blant sine medlemmer for å diskutere veien videre på onsdag fra klokken 12:15 til 13:45″. “Beklager, men vi kan ikke stille. Har undervisning da.»

Dette er en veldig vanlig unnskyldning her på HiN. Så vanlig at mange organisasjoner må legge møtene sine til etter skoletid, fordi de ikke kan gjøre det i det faste tidsrommet som er satt av til møter.

For de som ikke er klare over det: Hver onsdag fra klokken 12:15 til 13:45 skal det være undervisningsfritt. Denne tiden er reservert til møter. Har du aldri lurt på hvorfor studentparlamentet har årsmøtene sine på en onsdag ved nøyaktig dette tidspunktet?

Høgskoleloven sier:

“§4.1, punkt 3, Institusjonen skal legge forholdene til rette slik at studentorganene kan drive sitt arbeid på en tilfredsstillende måte. Omfanget av tilretteleggingen skal spesifiseres i en avtale mellom institusjonen og det øverste studentorgan.”

Hos oss er det øverste studentorganet SPiN, og avtalen sier onsdager fra 12:15 til 13:45. Dette vil da si at lærere som legger undervisning fra 12:15 til 13:45 på onsdager bryter med høgskoleloven. Nei, undervisningen er ikke viktigere enn lovverket, og mange forelesere har tydeligvis ikke skjønt dette. Dette er også grunnen til at arrangementer som Næringslivsdagen, Messedagen og andre hendelser skjer på onsdagene i midttimene. Narvik Studentersamfunns klubber har måtte ta hensyn til at medlemmer kan ha undervisning i dette tidsrommet, fordi vi vet at noen insisterer på å legge undervisningen sin her. Derfor har de ofte sine møter etter skoletid. Sånn kan det ikke være, og sånn kan det ikke fortsette! Jeg oppfordrer alle til å boikotte all undervisning som blir lagt opp mellom 12:15 og 13:45. Lærernes trussel er: “hvis du vil stå i faget, så må du møte opp” strekker ikke til! De bryter en lovbefestet avtale mellom høgskolen og studentparlamentet! De bryter norsk lov! Jeg har ofte hørt: “Jeg må møte på denne labben, ellers får jeg ikke lov til å gå opp til eksamen”. Din tid er like dyrebar som foreleserens! La oss ta tilbake tiden som er lovfestet vår!

– Frustrert aktiv student


Har du noe som provoserer, frustrerer eller engasjerer deg? Gjerne send inn et leserbrev til origo@samfunnet.no.

En kommentar om “Leser: – Boikott undervisning lagt i midttimene på onsdager!

  1. Er helt enig! Det er noen lærere som er ekstremt flinke til å bruke denne timen til undervisning. Har opplevd på hver messedag at «dere kan ikke spille musikk etter 12:15 fordi det er undervisning». Jævla irriterende!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s