Lyd- og musikklubben, tidligere kjent som «Stöy»

Klubbens vanlige møtested for klubbkvelder. Foto: Fredrik Lundblad

Klubbens vanlige møtested for klubbkvelder. Foto: Fredrik Lundblad

I høst har musikklubben i NSS skiftet navn og lokale. Origo besøkte en av de stadig mer populære klubbkveldene for å snakke litt om forandringene.

Tekst og foto: Fredrik Lundblad

Navneendring

img_3623

Klubbens kubjelle.

Klubben endret nylig navn fra Stöy til Lyd- og musikklubben, etter tilbakemeldinger fra studentene som besøkte deres stand på semesterets messedag. Flere av disse hadde et inntrykk av at klubben hovedsakelig var en rock/metal klubb, noe klubben med glede kunne informere at de ikke var, og ønsket alle sjangre innenfor lyd og musikk velkomne. Resultatet av standen og navneendringen ble en økning i antall aktive medlemmer fra 4-5, til ca 15. Lyd- og musikklubben har også en god del støttemedlemmer. De aktive medlemmene spiller alt fra gitar, bass og trommer til fiolin, klarinett og kubjelle! Så dette er en klubb med et bredt musikalsk talent som alltid er åpent for mer lyd- og musikkrelatert aktivitet. De driver nemlig ikke bare med å spille musikk, men også mye med utleie og rigging av lydutstyr, blant annet til Næringslivsdagen og andre arrangementer hvor de kan tilby både større og mindre lydsystemer.

Nytt lokale

Klubbens nye lokale og deres største fan. Foto: Fredrik Lundblad

Klubbens nye lokale og deres største «fan».

Om klubbens nye lokale forteller leder Mikael Dahl at det er mindre enn det gamle. Dette gjør lokalet uegnet for klubbkvelder, men til gjengjeld er det mye bedre når det kommer til akustikk, og det fungerer veldig bra som et øvingslokale for klubbens mange enkeltpersoner og 2,5 band. Ett av de er Mikael selv med i. Som fast inventar på øvingslokalet så finner man også en av klubbens to mest lojale «fans», altså vifter. Disse må band bruke under øving pga. dårlig ventilasjon og høy temperatur.

Ukentlige klubbkvelder

Klubben har klubbkvelder hver onsdag hvor både gamle, nye, og potensielle medlemmer er velkomne til å delta for å høre på musikk, være sosiale og dele sin kjærlighet og interesse for lyd og musikk. De har 5-8 faste gjengangere på hver av kveldene, men antallet kommer innimellom opp i 10-15.

Leder i Lyd- og musikklubben, Mikael Dahl.

Leder i Lyd- og musikklubben, Mikael Dahl.

Til slutt vil de avslutte med å informere om at klubbens lengst eksisterende aktive band, <Insert Name>, skal spille på årets Halloweenfest, noe både bandet, klubben og undertegnede gleder seg til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s