Ukens student: Ole Marius Svendsen

Ole Marius Svendsen er ukens student. Foto: Vårin Sund

Ole Marius Svendsen er ukens student. Foto: Vårin Sund

En gang i uka plukker vi ut en student og blir nærmere kjent med han eller henne. Denne gangen møter vi Ole Marius Svendsen (24).

Tekst/foto: Vårin Sund

Hvilken studieretning og -år går du?

Jeg går 3. året byggfag, med spesialisering i konstruksjonsteknikk. I all hovedsak handler konstruksjonsteknikk om hvordan man skal få et bygg til å holde seg oppe, samt isolasjonstykkelse, varmetap i vegg, og lignende. Man vil jo helst unngå å få en takplate i hodet.

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer opprinnelig fra Bodø. Flyttet til Narvik for to år siden.

Hvorfor valgte du denne studieretningen?

Det er faktisk Discovery Channel sin feil! Jeg pleide alltid å bli så fascinert av programmene som handlet om skyskrapere og lignende. Har hatt denne interessen siden ungdomsskolen, for det var da vi fikk kabel-TV hjemme. Jeg merker at jeg heller skulle gått bygg og anlegg på videregående, da det kan være litt vanskelig å lese seg opp til alt hvis man ikke har tømrerbakgrunn. Det er jo litt ironisk at man skal bli byggingeniør og nesten aldri vært borti en hammer. Men studiet går bra, selv om jeg gikk studiespesialisering.

Hvorfor valgte du å studere i Narvik?

Jeg gikk forkurs gjennom HiN i Bodø. Dermed var det enklere å komme seg inn på studiet her i Narvik, på grunn av forkurskvota. I tillegg er Narvik en billig studieby, med tanke på boligmarkedet. Det er også en fordel at det er relativt kort reisetid hjem til Bodø.

Hva gjør du på fritida?

Jeg driver med en del organisasjonsarbeid, i organisasjoner som Unge Høyre, Høyre, NITO-studentene og studentparlamentet. Spiller også gitar, og produserer musikk på hobbybasis. Prøver også å trene litt!

Er du engasjert i noe utenom skole?

Ganske mye! Jeg engasjerer meg i frivillig komitéarbeid i organisasjonene jeg nettopp nevnte. Musikk er også engasjerende, og jeg legger ut en del amatørklipp av gitarspilling på YouTube. Har spilt gitar i snart 13 år. Jeg prøver å få et lite avbrekk på skolen ved å engasjere meg i mye forskjellig, ellers ville man jo blitt litt ko-ko.

Hva er det beste med å studere i Narvik?

Klubbmiljøet. Det er stort fokus på høgskolens klubber til sammenligning med andre høgskoler og universiteter. Det er lett å finne klubber som interesserer en. Klimaet er også en fordel, sammenlignet med den forblåste byen Bodø.

Hva er det verste med å studere i Narvik?

Det er helt klart bakkene! En annen ting jeg misliker er det forhøyede opptaket av studenter. Det er vanskelig å finne seg et grupperom hvor man kan sitte og jobbe. Merker også at foreleserne har det travlere i forhold til for et par år siden. Det har blitt vanskeligere å få ekstra veiledning, synes jeg.

Har du en favorittlærer på skolen?

Det må være Irina Pankratova, som jeg har hatt i matematikk. Hun har utmerket seg veldig, ved at hun klarer å forklare ting man spør om på en enkel måte. Hun bryter ned store problemer i mindre deler. Det er også betryggende at jeg kan gå og spørre henne hvis jeg sliter med matematiske problemer som ikke direkte omhandler emnet matematikk, f.eks. programfagemner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s