NITO Studentenes årlige utdanningskonferanse

NITO 2

Ingrid Holøyen Skjærbakken holder foredrag om ingeniørens rolle i kommunen. Foto: Erik Devold

NITO Studentenes årlige utdanningskonferanse ble avholdt på Hotell Hadeland helgen 4.-6. september. Politiske debatter, inspirasjonsforedrag og sosiale aktiviteter har fylt helgens tette program. Tema for konferansen var ingeniørenes rolle i samfunnet, og konferansen ble åpnet av leder Omar Gamal.

Tekst: Sara Kristine Nilsen

NITO Studentenes leder Omar Gamal åpner utdanningskonferansen. Foto: Erik Devold

NITO Studentenes leder Omar Gamal åpner utdanningskonferansen. Foto: Erik Devold

Ingeniørens rolle i samfunnet

70 tillitsvalgte fra landet rundt har hatt diskusjoner om hvordan NITO Studentene skal være med å løse de store utfordringene innenfor teknologi vi møter i dag. Hvordan NITO Studentene kan bidra til å ruste opp velferds-Norge på tvers av fagfelt og til at ingeniører og teknologer får større fokus på nyskapning og innovasjon i utdanningen sin har vært viktige spørsmål. Ingeniører og teknologer er viktige for å skape velferd, og de er nødvendige for å drive Norge videre.

Gruppearbeid i forkant av debatten om ingeniørenes rolle i samfunnet. Foto: Safina de Klerk

Gruppearbeid i forkant av debatten om ingeniørenes rolle i samfunnet. Foto: Safina de Klerk

Regiolympiske leker

Tradisjon tro arrangeres Regiolympiske leker på NITO Studentenes samlinger, hvor de fire regionene (nord, sør, øst og vest) konkurrerer i forskjellige oppgaver mot hverandre. I finalen sto Nord mot Sør, og region Nord stakk av med soleklar seier.

Regiolympiske leker på gang. Foto: Omar Gamal

Regiolympiske leker på gang. Foto: Omar Gamal

Ole Marius Svendsen

Ole Marius Svendsen fra Høgskolen i Narvik ble også valgt inn som leder for NITO Studentenes prinsipprogramkomité under helgens konferanse. Han er blant komiteens fire medlemmer som ble valgt inn under landsmøtet til NITO Studentene tidligere i år.

Ole Marius Svendsen.

Ole Marius Svendsen. Foto: Mats Fredrik Heigre

-For dem som ikke vet hva et prinsipprogram er, kan du kort fortelle om dette dokumentet?

Programmet er det ledende politiske dokument som NITO Studentene følger. Alt som våre tillitsvalgte mener, fronter i media og ikke minst snakker om når vi rekrutterer nye medlemmer står i dette dokumentet. Programmet ytrer om hvor hen vi ønsker å dra realfags-Norge videre, hvordan vi ønsker å ivareta alle studentgrupper og hva som er et bra læringsmiljø. Neste års landsmøte skal vedta programmet som vi utbedrer og det gleder jeg meg veldig til.

-Hvorfor ønsket du å sitte i denne komiteen?

For å være med på å utforme gode ideer til enda bedre. Det har alltid vært en drivkraft for meg å kunne bidra med å ta opp kampsaker for dem som nødvendigvis ikke vil eller kan gjøre det selv. Det å kunne arbeide med mennesker som har tverrfaglig bakgrunn, interesser og ståsted gjør også at man utvikler seg selv som leder. Det er også en bonus for Høgskolen vår at dersom våre medlemmer har en hjertesak, så kan jeg fronte den i komiteen.

-Hvilke saker er det som opptar deg mest?

At man har gode ordninger som fanger opp studenter som enten ikke klarer å fullføre sitt studie eller sliter med noe psykisk. I tillegg er det viktig for meg at man har et bra læringsmiljø med moderne utstyr og gode forelesere. Sist, men ikke minst, har man et samfunnsproblem, i at Norge ikke rekrutterer nok ingeniører for fremtidens utfordringer, derfor må man endre på hvordan man har grunnutdanningen i dag.

Region Nord med regionsleder Sara Kristine Nilsen(nr 5 fra høyre) fra HiN og styremedlem Tor Gundersen fra HiN (nr 7 fra høyre). Foto: Omar Gamal

Region Nord med regionsleder Sara Kristine Nilsen(nr 5 fra venstre) fra HiN og styremedlem Tor Gundersen fra HiN (nr 7 fra venstre). Foto: Omar Gamal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s