Nytt biljardbord klart til bruk torsdag 27. august!

F.v. fremtidig bruker av bordet Mikael Dahl, leder i Spillklubben Marita Vedal og

F.v. fremtidig bruker av bordet Mikael Dahl, leder i Spillklubben Marita Vedal og «biljardbordansvarlig» Elisabeth Dimby gleder seg over nytt biljardbord. Foto: Kenneth Hansen

Spillklubben kan endelig avduke sitt nye biljardbord i glassgata. Dette er noe klubben, og spesielt Elisabeth Dimby, har jobbet med i to år.

Tekst og foto: Kenneth Hansen

Vi møter Elisabeth Dimby ved det nye biljardbordet og en kan se at hun er lettet over og glad for å endelig kunne tilby biljardspill til studentene i Narvik. «Dette har vi jobbet med i rundt to år og vi har tro på at dette blir et populært tilbud.» Spillklubben overtok det gamle biljardbordet da Biljardklubben ble nedlagt på et dumamøte i 2014. Da hadde klubben vært død siden 2011/2012. Det gamle bordet var derimot svært slitt etter flere år med mishandling og hærverk. Dette håper Dimby ikke vil skje igjen. «Vi har brukt mye tid og penger på å skaffe nytt bord, og vi håper studentene respekterer bordet. Det gamle bordet hadde en knekt fot, sannsynligvis etter at mange har brukt det som stol, hadde ødelagt duk, ødelagt myntinnkast og noen hadde dyttet søppel nedi hullene.»

Det var ikke bare biljardkuler som hadde funnet veien ned i renna. Foto: Martin Hansen

Det var ikke bare biljardkuler som hadde funnet veien ned i renna. Foto: Martin Hansen

Spleiselag

Spillklubben hentet inn pristilbud på nye bord og på reparasjon av det gamle, men det ble avgjort at det enkleste, beste og billigste ble å bestille et helt nytt bord. Bordet kostet 41 000 kroner og har vært et spleiselag mellom SPiN, NSS, HiN, Studentinord og Spillklubben. Sistnevnte har stått for størsteparten av utgiftene og har også ansvaret for vedlikehold av bordet. «Pengene vi tjener skal gå til vedlikehold av bord og tilhørende utstyr. Eventuelt overskudd går til innkjøp av utstyr til Spillklubben.», sier Dimby som håper bordet blir populært og mye brukt. Prisen er 10 kroner per runde og betales med mynt i myntinnkastet. Planen er at bordet skal være klart til bruk i løpet av torsdag 27. august.

Bordet er klart for nye biljardspillere torsdag. Foto: Kenneth Hansen

Bordet er klart for nye biljardspillere torsdag. Foto: Kenneth Hansen

Hærverk

For å forhindre at det nye bordet skal få samme skjebne som det gamle vil de gå til innkjøp av en duk som skal ligge over bordet, samt sette opp skilter om hvordan bord og utstyr skal behandles. Foreløbig er alt utstyret tilgjengelig for alle. Dette inkluderer køer, kuler og kritt. De håper at brukere forholder seg til reglene og at de kan ha denne løsningen videre. Dersom det skulle bli problemer vil klubben se på om en må stramme inn og eventuelt ha en liste på biblioteket og på klubblokalet man må skrive seg på for å få låne utstyr. Hvis bordet igjen blir ødelagt av hærverk og/eller misbruk vil det ikke bli noe nytt bord med det første. «Nei, vi håper det går bra, men om det skjer igjen vil ikke klubben bruke mer tid og penger på dette.» Hun ønsker til slutt å takke de som hjalp til med å flytte det gamle bordet bort, og å få inn det nye bordet.

Det gamle bordet har sett bedre dager. Foto: Kenneth Hansen

Det gamle bordet har sett bedre dager. Foto: Kenneth Hansen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s