Jevnt finalebord i pokerturneringa

img_3364

Det var mange som ville teste pokerfjeset fredag. Foto: Fredrik Lundblad

Kl. 18.00 fredags kveld ble kortene delt ut, pokeransiktene skrudd på og spenningen starta da årets pokerturnering ble satt igang.

69 deltakere ble etter kun en time redusert til 56 og spenningen vedvarer da deltakerne i skrivende stund har pause

Finalebordet

2015-08-21 22.45.37

Finalebordet og ivrige tilskuere. Foto: Kenneth Hansen

Finalebordet ble en svært tett og spennende affære. En etter en ble eliminert helt til det sitter tre pokerfjes igjen rundt bordet. Den første som ryker av disse er Eirik Robertsen. Da er det duket for duell mellom Robin Mosling og Christopher Bjørnes. De har relativt jevnt med chips og det kommer flere jevne hender. Ved ett tilfelle får vi en unik situasjon når begge går all in og vi får en såkalt split (altså begge har helt like hender). Dette er en situasjon som svært sjeldent oppstår, og det blir derfor noe diskusjon rundt bordet om hvordan det løses. Martin Hansen, en av arrangørene, kommer med løsningen og spillet kan fortsette. Noen hender senere går begge finalistene all in igjen. Det viser seg at ingen av de har spesielt gode hender og det hele skal avgjøres med high card. Begge har konge som høyeste kort, men Mosling har knekt som nest høyeste og vinner dermed turneringa med knappest mulig margin.

Topp tre så slik ut:

  1. Robin Mosling
  2. Christopher Bjørnes
  3. Eirik Robertsen
Fv. Eirik Robertsen, Christopher Bjørnes og Robin Mosling. Foto: Kenneth Hansen

Fv. Eirik Robertsen, Christopher Bjørnes og Robin Mosling. Foto: Kenneth Hansen

Premien var gavekort til alle tre, og et pokersett til førsteplassen.

-Spiller en runde hvert fjerde år

Vinneren Robin Mosling forteller oss at dette var uventet. «Jeg har lite erfaring, og spiller svært sjeldent poker. Jeg spiller kanskje en runde hvert fjerde år.» Han sier at nøkkelen til seieren i kveld var å spille sikkert i starten og kun satse på de beste hendene. «Motstanden var tøff, men jeg har en veldig god fadder og en dyktig økonomisjef.» Nå skal han ut å feire og forteller at: «Jeg skal ut å drikke opp premien.»

-Aldri opplevd dette før

Arrangementssjef Runar Bottolfsen smiler bredt etter turnering. Han er godt fornøyd med kveldens arrangement. Han sier imidlertid at det fortsatt er mulig å utvide turneringa, dersom det blir stor nok interesse. Sammenlignet med tidligere år er det stort sett likt antall påmeldte. «Vi arrangerer jo også pokerturnering i Vinterfestuka, og det er jo et Narvikmesterskap som er åpent for alle, men det koster penger å delta.» Utover deltagerne har det ikke vært det store publikumstallet i kveld. Om den bisarre situasjonen i finalerunden sier han: «Jeg har aldri opplevd noe slikt før, så vi måtte tenke oss litt om for å avgjøre utfallet. Det er svært sjelden at det kommer slike unike tilfeller, men det hender av og til. Noe jeg har til gode å se er en royal straight flush. Det håper jeg at jeg får oppleve på en av våre turneringer.» En annen unik hendelse under dagens turnering er at det ble sølt ut en øl over ett av bordene allerede innen de første fem minuttene av turneringa. Bottolfsen sier også at tempramentet i kveld har vært tidvis høyt, men at det er normalt i slike konkurransesituasjoner. Han avslutter med å takke alle frivillige for hjelpen og skryter av både faddere og Hinsides.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s