Origo dekker Arctic Race!

Origo er på plass og jobber hardt med å få dekket Arctic Race og medfølgende arrangement her i byen!

Arctic Race 2015 123

Silvian Dillier tok Ilnur Zakarin i spurten og vant 4. etappe i Arctic Race. Foto: Fredrik Lundblad

Grillmat

For studentene startet dagen med gratis grillmat i regi av Fadderordningen. Fadderstyret og flere faddere brettet opp ermene og grillet mat til sultne studenter i solsteiken. Stöy rigget opp anlegg og musikk fylte uteområdet ved kantina. Noen studenter valgte så å følge løpet via TV i kantina og utenfor Stamina. Ca. 16.30 stilte fadderne og en del øvrige studenter seg opp langs løypa for å heie fram syklistene på det som nok er den bratteste delen av årets ritt, Lodve Langesgate.

Folkefest på Frydenlund

Deretter tok Origos utsendte seg ned til sentrum og målområdet på Frydenlund for å teste stemninga like før avslutningen av Arctic Race 2015. Det var det flere som følte for, og trengselen var stor like ved mållinja. Ekstatiske publikummere jublet seg hemningsløst gjennom den siste runden før de tre første syklistene gjorde opp mellom seg i en spennende spurt på oppløpet. Sveitsiske Silvan Diller trakk det lengste strået og stakk av med dagens etappeseier. Dagens beste nordmann ble Svein Erik Bystrøm som dro i land en respektabel fjerdeplass. Han ga de øvrige i teten en solid utfordring og snuste på etappeseieren en stund, men måtte se seg slått mot slutten. Rein Taaramäe tok sammenlagtseieren i årets ritt, etter en tredjeplass på dagens etappe. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann i sammendraget med en fjerdeplass.

Engasjert student

Mange har nytt dagen i dag, mens andre har jobbet for at rittet skal være trygt for alle. En av disse er Nils Holmebukt som har brukt helga på å være sanitetsvakt for Røde Kors langs løypa. Hans oppgaver har variert fra å patruljere traseen til å sitte i følgebil under juniorrittet. Den store dramatikken har for hans del uteblitt, og den
mest alvorlige skaden han behandlet var et gnagsår. «Det er viktig for oss i hjelpekorpset å være synlige på sånne dager», forteller han oss.

Sanitetsvakt Nils Holmebukt. Foto: Fredrik Lundblad

Sanitetsvakt Nils Holmebukt. Foto: Fredrik Lundblad

Faddere på torget

Engasjerte er også Nils Bernhard Alseth, Andrea Eriksen og Hogne Andersen. De er faddere og har dermed valgt å bruke to uker av skoleåret på å hjelpe nye studenter med å finne seg til rette i byen og på skolen. De er godt fornøyd med ritthelga i Narvik. «Bra stemning og bra uteliv», sier Nils og de andre stemmer i. De tre skryter også av fadderordninga ved HiN og mener det er bra at det kun er to fadderuker i år, i motsetning til tre i tidligere år. «Vi kunne jo ikke vært heldigere med været», påpeker Hogne, og trekker fram at dette er en perfekt ramme for å vise fram Narvik. De har alle deltatt på det som har vært av fadderaktiviteter og kommer til å fortsette i samme stil. Til slutt sender de en oppfordring til nye og gamle studenter: «Dersom du vil at noe skal skje bør du være med å bidra. Det er viktig å engasjere seg i studentmiljøet»

Nils Bernhard Alseth (t.v.), Andrea Eriksen og Hogne Andersen. Foto: Kenneth Hansen

Nils Bernhard Alseth (t.v.), Andrea Eriksen og Hogne Andersen. Foto: Kenneth Hansen

Arctic Race 2015 022

Fadderne og fadderstyret venter tålmodig på rytterne. Foto: Fredrik Lundblad

Det manglet ikke på kreative påfunn langs løypa. Foto: Fredrik Lundblad

Det manglet ikke på kreative påfunn langs løypa. Foto: Fredrik Lundblad

Garden får instruksjoner. Foto: Fredrik Lundblad

Garden får instruksjoner. Foto: Fredrik Lundblad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s